Wat is Reiki?

Wat is Reiki?

Het is een Japanse geneeswijze en een spiritueel pad die gebruik maakt van de energie die we allemaal in ons lichaam hebben.

Reiki is een prachtige liefdevolle manier om te helen.

Zowel op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Als de energie kanalen geopend zijn, kan de energie uit de handen stromen. Reiki werkt op basis van dit principe.
 
Bij een Reiki behandeling geeft iemand (de gever) de energie aan de ontvanger door. Of anders gezegd: De ontvanger zuigt de energie op die hij nodig heeft en de energie verspreidt zich in het lichaam naar de plek waar het nodig is. De gever dient hierbij alleen als kanaal, als “doorgeefluik”. De gever geeft dus niet zijn eigen energie aan de ontvanger. Reiki is een vorm van energieoverdracht naar jezelf en naar anderen (want beide zijn net zo eenvoudig).
 
Door een Reiki behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam, zodat het lichaam met die extra energie aan het herstel kan beginnen. 
De gever kan geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling, het lichaam van de ontvanger en zijn/haar energiesysteem regelen dat allemaal zelf. Het is voor een Reiki behandeling dan ook niet nodig om een diagnose te stellen. Dat is maar goed ook, want alleen een arts is daartoe bevoegd. Reiki is nooit negatief of schadelijk. Reiki werkt ondersteunend maar vervangt nooit een behandeling door een arts.
 
Waarin kan reiki u ondersteunen?
  1. ADHD, pesten, allerlei soorten angsten
  2. Burn out/ spanningsklachten
  3. lichamelijke en/of geestelijke klachten
  4. vermoeidheid
  5. verwerking van emotionele gebeurtenissen
  6. onzekerheid/ zenuwachtigheid
  7. etc.

Reiki behandeling

Als je voor een Reiki behandeling komt word je hartelijk begroet en neem ik je mee naar mijn praktijkruimte. Daar is de temperatuur aangenaam en staat de diffuser met een heerlijk geurtje aan. Na een korte intake neem je plaats op de behandeltafel. Een zacht muziekje op de achtergrond.

Zodra ik mijn handen boven je hoofd plaats stroomt de energie jouw lichaam in en begin je te ontspannen. Daarna voel ik waar de energie nodig is en maak ik naast Reiki eventueel gebruik van edelstenen en/of klanken. Na de behandeling kom je rustig bij en drink je een glas water. We delen ervaringen en je gaat ontspannen weer naar huis.

Op dit moment ligt mijn focus volledig op het doorgeven van de liefdevolle Reiki energie d.m.v. Reiki cursussen en geef ik zelf even geen behandelingen. Wel kan ik je doorverwijzen naar collega Reiki Masters

Of je kunt mee doen met de 11-daagse Reiki Belevenis. Hierin ontvang je in een tijdsbestek van 6 weken van mij 11 verschillende Reiki afstandsbehandelingen . Deze worden middels live webinars aan je doorgegeven. Mocht je er niet live bij kunnen zijn kun je hem in de replay ontvangen. Mensen vinden het fantastisch en de 11-daagse Reiki Belevenis is dan ook een groot succes.

Reiki behandeling ReikiMar

Reiki Swap avonden

Tijdens deze avonden kun je Reiki oefenen en/of ervaren.

We beginnen de avonden altijd met koffie/thee en wat lekkers, daarna een meditatie voordat we aan de Reiki behandelingen gaan beginnen. Ter afsluiting van de avond vindt er nog een groepsgebeuren plaats.

Heb je al een Reiki diploma dan kun je deze avonden lekker oefenen. Je bevind je tussen gelijkgestemden en de avonden zijn altijd erg gezellig. Natuurlijk begeleiden we jou tijdens het oefenen. Je ontvangt deze avond een Reiki behandeling en je geeft er 1.

Heb je nog geen Reiki diploma dan kun je deze avonden Reiki eens ervaren. Je ontvangt dan een Reiki behandeling van een Reiki cursist. Natuurlijk onder toeziend oog van ons.

Om deze avonden laagdrempelig te houden vragen we slechts €7,77

 

Een aantal jaar geleden heb ik mijn Reiki diploma’s elders behaald, maar er niet veel mee gedaan.
In 2018 besloot ik dat ik toch wel wat meer met Reiki wilde doen en ben toen met een kennis meegegaan naar de Reiki Swap avonden.
Hier heb ik mijn vertrouwen in het geven van Reiki behandelingen helemaal terug gevonden. Sinsdien ga ik regelmatig naar de Reiki Swap avonden.

Merel

Reiki Master