Creatieve Workshops

boek direct

Prachtige creatieve workshops die ik samen met een lieve gastdocente organiseer

De workshops zijn op zondagmiddag van 14.00 uur tot maximaal 17.00 uur. Bij voldoende vraag ook op andere dagen/ tijden. Inloop vanaf 13.45 uur. De investering in jezelf is €37,- per keer. Natuurlijk ga je na iedere creatieve workshop met je eigen gemaakte creatie naar huis.

Actie bij vooraf betalen:

  • 3 creatieve workshops naar keuze 5% korting: €105,45 (€35,15 per workshop)
  • 5 creatieve workshops naar keuze 10% korting: €166,50 (€33,30 per workshop)
  • 7 creatieve workshops naar keuze 15% korting: €220,15 (€31,45 per workshop)
  • 9 creatieve workshops naar keuze 20% korting €266,40 (€29,60 per workshop)

Bij iedere creatieve workshop zijn de handleiding en de meeste materialen ingebegrepen.

Smudge Stick

Smudge Stick

Een Smudge Stick is een bundel verse kruiden die bij elkaar is gebonden met draad van natuurlijk materiaal en die je hebt laten drogen. Deze Smudge Stick steek je vervolgens aan , dooft de vlammen, zodat je de bundel laat roken. Tijdens deze workshop maak je zelf je Smudge Stick en krijg je uitleg over de verschillende kruiden en hun betekenissen.

Zondag 31 januari (VOL)

Smudge Stok

Smudge Stok

De Smudge Stok is het krachtvoorwerp waarmee je de rook van de smudge stick goed kunt verwapperen. De stok houdt makkelijk vast en de gebundelde veren zorgen ervoor dat je jouw handen niet verbrandt en de rook goed wordt verspreid. Je gaat je eigen Smudge Stok maken.

Zondag 28 februari (VOL)

Dream Catcher

Dream Catcher

Een Dream Catcher is een verbazingwekkend krachtvoorwerp dat helpt om onze goede dromen op te vangen, waarmee we vervolgens aan de slag kunnen. Het centrum helpt je om te bepalen wat wordt doorgelaten en wat wordt ontvangen om al jouw dromen waar te maken. Deze workshop krijg je alle ins & outs van de Dream Catcher en ga je er zelf één maken met jouw intentie daarin verwerkt.

Zondag 11 april (VOL)

Mala

Mala

De Mala is van origine een Hindoeïstische en Boeddhistische gebedsketting en een prachtig krachtvoorwerp. Het wordt gedragen en gebruikt tijdens gebed en meditatie om mantra’s te tellen. De Mala is een symbool van mededogen en wordt steeds vaker door mensen gedragen. Tijdens de workshop ga je zelf een Mala maken van edelstenen.

Zondag 30 mei (VOL)

Medicijnbuideltje

Medicijnbuideltje

Het medicijnbuideltje is bekend van de Noord-Amerikaanse Indianen, de Sjamanen en de Druïden. In zo’n buideltje worden geneeskrachtige kruiden en kleine voorwerpen met een speciale betekenis gestopt, zoals steentjes en veren die onderweg gevonden worden. In je persoonlijke medicijnbuideltje stop je krachtvoorwerpen die voor jou belangrijk zijn en draag je het bij je voor een bepaald doel, zoals innerlijk evenwicht, wensen realiseren, omgaan met stress of voor jezelf opkomen. Tijdens de workshop ga je zelf met aandacht jouw medicijnbuideltje samenstellen.

Zondag 20 juni

Kruidenwis

Kruidenwis

Een Kruidenwis wordt gemaakt rond Midzomer, omdat dan de kruiden vol Zonnekracht zijn. Dit werd door onze voorouders als magisch en heilzaam gezien. Je maakt de wis aan de hand van 7 of 9 kruiden. Deze wis wordt traditie getrouw ingewijd boven een (veilig) vuur waaromheen symbolen van de elementen zijn vertegenwoordigd. Na deze inwijding hang je jouw Kruidenwis op een centrale plaats in je huis op waar de wis je huis, haard en familie een jaar lang beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Tijdens het maken vertel ik je welke boodschappen de kruiden die jij hebt gekozen voor je hebben.

Datum volgt

Kruidenthee

Kruidenthee

Niets is leuker dan je eigen kruidenthee maken. Tijdens de workshop krijg je een echte kruidenthee-les. Wat je met kruidenthee kunt doen en vooral ook wat je niet moet doen en waar je op moet letten. Uit de verschillende kruiden ga je vervolgens jouw eigen thee samenstellen. Ik verklap nog niets ten aanzien van de verschillende betekenissen, je kiest dus op gevoel. Nadat je jouw thee hebt samengesteld ga ik de diepte in en vertel ik je meer over de betekenissen en wat de kruiden voor betekenissen voor je hebben. Daarna kies je 1 kruid en daar gaan we nog iets heel leuks mee doen, maar dat is nog een verrassing.

Datum volgt

Sun Catcher

Sun Catcher

Iedereen kent de Dream Catcher, maar wist je dat er ook een Sun Catcher is?  Een Sun Catcher vangt het zonlicht en daarmee de zonnekracht en de zonne-energie. De Sun Catcher bestaat uit objecten die glinsteren in de zon, het zonlicht weerkaatsen of een regenboog aan licht de ruimte inbrengen. Wanneer het zonlicht via glinstering, weerkaatsing of kleur de kamer of ruimte inkomt, geeft het de energie en de kracht van de zon aan die ruimte en daarmee is de Sun Catcher een prachtig krachtvoorwerp. Het kijken naar de kleuren, de glinsteringen en lichtweerkaatsingen, of de Sun Catcher nu binnen of buiten hangt, werkt meditatief en maakt vrolijk.

Datum volgt

Despacho

Despacho

Een Despacho Ceremonie is een gebruik van de Inca’s uit Peru en wordt vaak gedaan bij belangrijke gebeurtenissen, zoals: geboorte, huwelijk, een goede oogst, etc. Despacho betekent ‘verzending’ in het Spaans en een Despacho is dan ook een brief aan het Universum. Tijdens de workshop ga jij jouw eigen Despacho maken die in het teken staat van dankbaarheid, oogst, wat laat je los en wat neem je mee. Op deze manier dank je Moeder Aarde, het Universum en de Elementen voor alles wat jij hebt mogen ontvangen en delen het afgelopen jaar. Daarnaast maak je de balans op en vertel je Moeder Aarde en het Universum welke lessen je hebt geleerd, wat wel goed ging en wat nog aandacht behoeft. Als je Despacho klaar is vouw je het op tot een klein papieren pakketje. Daarmee gaan we gezamenlijk een Dankbaarheidsritueel doen. En je gaat ook nog een liefdevolle verrassing maken voor jezelf om mee naar huis te nemen.

Zondag 26 september

Krachtdieren

Krachtdieren

Krachtdieren, Totemdieren, Clandieren, het zijn allemaal prachtige dieren die ons adviseren, boodschappen brengen van de Andere Wereld, die ons helpen en ons beschermen. Maar wat is het verschil? Het verschijnsel krachtdier komt uit het sjamanisme. Het Krachtdier helpt je om jezelf beter te leren kennen en het helpt je ook om beter met jezelf en je kracht en aanleg om te gaan. Het Krachtdier zal je waarschuwen als je over je grens gaat, of als er onraad dreigt. Tijdens deze workshop leer je jouw Krachtdier kennen en ga je een mooie krachthanger maken waarop het symbool of de tekening van jouw Krachtdier staat. We verbinden je met je Krachtdier en je hanger en op die manier heb jij een prachtig krachtvoorwerp om te koesteren.

Zondag 24 oktober

Praatstok

Praatstok

De praatstok of talking stick werd gebruikt door bepaalde indianenstammen in Noord- Amerika bij vergaderingen van stamoudsten. Het was gebruikelijk om de stamoudste, die de staf vasthield, uit beleefdheid niet te onderbreken. Vervolgens werd de staf doorgegeven aan het volgende lid van de vergadering die iets wilde zeggen. De praatstok herinnert ons eraan om de mening van ieder levend wezen te respecteren. Als we naar de wijsheid en lessen van anderen luisteren, kunnen we elkaar beter begrijpen en op een respectvolle manier met anderen omgaan. Een praatstok is een persoonlijk attribuut. Het hout, de kleuren, symbolen en versieringen hebben een grote betekenis voor de eigenaar. Tijdens deze workshop ga jij jouw eigen praatstok maken.

Zondag 21 november

Yule Blok

YuleBlok

Op 21 december wordt van oudsher Yule gevierd, de terugkeer van het licht. Na 21 december worden de dagen steeds weer wat langer. Onze voorouders brandden tijdens Yule (de Kerstperiode) een groot Eikenhouten blok en hier komt de term Yuleblok vandaan. Aan het Yuleblok werden zuiverende, reinigende en geneeskundige krachten toegekend. De as van het Yuleblok was heilig en werd bewaard om met Imbolc over de akkers te strooien. De as zou de vruchtbaarheid van de Eik overbrengen in de aarde en het gezaaide zaad helpen groeien. Tijdens de workshop ga je zelf een Yuleblok maken en leer je hoe en wanneer je de kaarsen kunt aansteken, welke intenties je daarbij kunt voegen en hoe dit eenvoudige, maar krachtige ritueel je helpt met het afsluiten van het oude jaar en het voorbereiden op het nieuwe jaar.

Zondag 19 december