Home » Blog » Reiki » Hoe ik meer energie heb gekregen zonder inspanning
meer energie

Hoe ik meer energie heb gekregen zonder inspanning

door | 21 feb, 2019 | Reiki

Wat betekent Reiki voor mij?

Tja, Reiki, wat kan ik er over zeggen?
Het heeft mijn leven veranderd. Dat is een ding dat zeker is. Het heeft me weer in mijn kracht gezet. Zonder inspanning meer energie!

Eind 2014 zei mijn relatietherapeute: “is Reiki niks voor jou?”. Ik had er nog nooit van gehoord. Ik las er daarna wat over, maar nog zei het me niet veel. Toch was er een klein stemmetje in mij dat zei: heb er vertrouwen in. Geluisterd naar mijn intuïtie en me aangemeld voor de cursus Reiki 1. Nieuwsgierig begon ik aan dit nieuwe pad.

Zowel mijn ReikiMaster als mijn mede-cursist waren helderziend/voelend etc. Iets wat ik niet kende. Samen zagen en voelden ze van alles bij mij. Ik stond erbij en keek er naar, voelde me een beetje verloren. Ik was slechts HSP. Toch voelde het goed en ben ik in de weken/maanden die volgden veel gaan oefenen. Zelf voelde ik nog niet zoveel maar mijn proefpersonen des te meer. Ik was verbaasd over het effect er van.
Ik voelde ook dat ik me sterker begon te voelen, ik durfde zelfs moeilijke (maar noodzakelijke) keuzes te maken.

Me aangemeld voor de cursus Reiki 2, ik wilde weten hoe je mensen op afstand kon behandelen en ik wilde me nog sterker gaan voelen. In de zware periode rondom de scheiding heb ik heel veel aan Reiki gehad. Natuurlijk had ik verdriet, maar ik kon het aan. Het verdriet mocht er zijn en door het niet weg te drukken heb ik het vrij snel kunnen verwerken. Dat was nieuw voor me. Ergens niet in blijven hangen maar de gevoelens toelaten. Reiki 2 was bijzonder. Iemand op afstand behandelen. Hoe dan? dacht ik. Maar het lukte. Wow. De ontvanger wist precies wat ik had gedaan.

Natuurlijk ging ik verder met de cursus Reiki 3A (Master). Yes, eindelijk voelde ik nu zelf ook de energie stromen, die mijn ontvangers al veel eerder voelden). Zooo gaaf, ik werd nog enthousiaster dan ik al was. Veel oefenen en steeds meer in mijn eigen kracht gaan staan. Het voelde als een nieuw begin. Zo heb ik dat letterlijk ervaren, en daar ook de stappen in genomen. Een nieuw begin, een nieuw hoofdstuk in mijn eigen boek. Een lege bladzijde die ik zelf mocht vullen. Dat begon met een prachtige nieuwe relatie en een weekend Spanje met andere HSP-ers. Wat heb ik daar veel mogen loslaten. Daar onder de Spaanse zon is ook de naam ReikiMar ontstaan. Vriendinnen zeiden nog:” zou je dat wel doen? Je beperkt jezelf zo tot alleen maar Reiki”. Toch kon ik niet loskomen van de naam en heb ik er ReikiMar & More van gemaakt.

Inmiddels was het wel duidelijk dat ik meer wilde met Reiki en ik besloot de cursus Reiki 3B (Teacher) te doen. Ontzettend spannend want ik vond het eng om voor een groep te staan. Laat staan om les te geven. Toch deed ik het. Mijn verlangen was sterker dan mijn angst.

Daar stond ik dan. Stralend met mijn Reiki 3B Teacher diploma in de hand en een bedrijfsnaam: ReikiMar & More. Wat was ik trots op mezelf. Dit voelde zooo goed.

Hoeveel mensen zou ik wel niet mogen helpen? Hoeveel liefde mocht ik gaan ronddelen? Wie zou met mij het Reiki avontuur aan durven gaan? Wie mocht ik allemaal gaan begeleiden op dit mooie pad?
Tijd voor de volgende stap: mijn eigen cursusmateriaal maken. Foto’s maken van de handposities etc. Super leuk.

Tijd voor de laatste drempel: Cursus Reiki 1 daadwerkelijk geven. Een groepje proefpersonen uitgenodigd en wat heb ik genoten. Het was niet eng, het was onwijs leuk. Ik stuiterde van de energie en danste na afloop de kamer door.

Nu, een paar jaar later begrijp ik waarom ik heel bewust Reiki in mijn bedrijfsnaam heb staan. Reiki is mijn levenspad. Dit is wat ik mag doen. Dit is waar mijn hart sneller van klopt. Ik mag een heleboel mensen opleiden zodat we met zijn allen de wereld een stukje mooier mogen maken. Reiki is energie. Reiki is liefde en ik mag jullie met deze passie besmetten.

Ga je met me mee op Reiki reis? Kijken wat Reiki jou kan brengen?
Wil je Reiki eerst ervaren? Kom dan eens naar een ReikiSwap (oefenen en/of ervaren) avond. lekker laagdrempelig Reiki uitproberen.

Reiki & Mikao Usui: thank you for changing my life for the better!!!

Mariëlle (alias ReikiMar)

Over Mariëlle Aardoom

Mariëlle ReikiMarAls gecertificeerd Reiki Master/ Teacher heb ik een enorme kennis en ervaring opgedaan, ook in Japan. Die kennis en ervaring geef ik tijdens onze veelgeprezen Reiki cursussen  met passie en liefde aan je door.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin