Home » Blog » Zelfliefde » Wat is zelfliefde?
Zelfliefde

Wat is zelfliefde?

door | 24 okt, 2023 | Zelfliefde

Wat is Zelfliefde?

Zelfliefde. Je hebt vast wel eens over deze term gehoord, en misschien lijkt het een beetje abstract of zweverig. Maar laten we dat misverstand meteen uit de weg ruimen. Zelfliefde is geen exotisch concept; het is eigenlijk een van de belangrijkste dingen die je voor jezelf kunt doen. In deze blog gaan we dieper in op wat zelfliefde is en waarom het zo cruciaal is voor ons welzijn.

Zelfliefde is niet egoïstisch, het is niet narcistisch en het betekent zeker niet dat je arrogant moet zijn. Het is eerder een gezond en welverdiend gevoel van waardering voor jezelf. Het omvat:

1. **Zelfacceptatie:** Het betekent dat je jezelf accepteert met al je onvolmaaktheden en gebreken. Niemand is perfect, en dat hoeft ook niet.

2. **Zelfzorg:** Het gaat om goed voor jezelf zorgen, zowel fysiek als mentaal. Het is als het vervullen van je eigen behoeften, niet omdat het egoïstisch is, maar omdat het noodzakelijk is.

3. **Compassie voor jezelf:** Dit betekent dat je begrip hebt voor jezelf, zoals je dat zou hebben voor een goede vriend. Je bent niet te hard voor jezelf in moeilijke tijden.

4. **Grenzen stellen:** Zelfliefde omvat ook het stellen van grenzen. Het betekent nee zeggen wanneer dat nodig is en ja zeggen tegen dingen die je echt gelukkig maken.

Waarom is Zelfliefde Belangrijk?

Nu, laten we eens kijken waarom zelfliefde van levensbelang is:

1. **Geluk:** Zelfliefde is de basis van geluk. Als je niet van jezelf houdt, is het moeilijk om van het leven te genieten.

2. **Zelfvertrouwen:** Het vergroten van zelfliefde vergroot je zelfvertrouwen. Als je in jezelf gelooft, ben je in staat om uitdagingen aan te gaan en doelen te bereiken.

3. **Relaties:** Als je van jezelf houdt, kun je betere relaties met anderen opbouwen. Het stelt je in staat om liefde te geven en te ontvangen zonder voorwaarden.

4. **Stressvermindering:** Zelfliefde helpt stress te verminderen. Als je jezelf niet altijd veroordeelt, voel je je minder gestrest.

5. **Zelfverbetering:** Het stimuleert persoonlijke groei. Als je jezelf waardeert, ben je eerder geneigd om te werken aan zelfverbetering en gezonde gewoonten.

6. **Veerkracht:** Zelfliefde helpt je om veerkrachtiger te zijn in moeilijke tijden. Je kunt de klappen van het leven beter opvangen.

Kortom, zelfliefde is geen luxe, maar een noodzaak. Het is de fundering waarop je een gelukkig, gezond en vervuld leven kunt opbouwen. Het is als een gouden tijdverdrijf dat je niet zou moeten missen. Dus, onthoud, jij bent het waard. Houd van jezelf, want je verdient het!

Op een schaal van 1 tot 10, wat voor cijfer geef jij jezelf voor zelfliefde? Deel het in de comments

Op naar meer zelfliefde (i.c.m. Reiki). Jiko Ai Reiki® kan je hier heel goed in ondersteunen

Mariëlle

P.s. 1: hier een mooie zelfliefde meditatie voor je

P.s. 2: en een liefdevolle Jiko Ai Reiki® behandeling

Over Mariëlle Aardoom

Mariëlle ReikiMarAls gecertificeerd Reiki Master/ Teacher heb ik een enorme kennis en ervaring opgedaan, ook in Japan. Die kennis en ervaring geef ik tijdens onze veelgeprezen Reiki cursussen  met passie en liefde aan je door.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin